Suurin osa asiakkaistamme käyttää jonkinlaista etäluettavaa tunnistetta (esim. avaimenperä tägia) tai muistia sisältävää RFID-korttia kulunvalvontaan, lipunmyyntiin, maksamiseen, ajan seurantaan tai muihin tarkoituksiin.
On kuitenkin helppo sekoittaa etäluettava tunniste muistia sisältävään RFID-tunnisteeseen.
Näin ne eroavat toisistaan:
1. Etäluettava tunniste: Mikrosirulla on vain yksi tehtävä: tarjota kortinlukijalle yksilöllinen tunnistenumero ja / tai sivuston laitekoodi, jotta se voidaan tarkistaa RFID-lukijalla varustetulla tietokoneella.
Monet kulunvalvontajärjestelmät lukevat vain tunnistenumerot eivätkä vaadi älykortissa olevaa sisäistä muistia. Proxy-kortteja - kuten HID 1386 -korttia - käytetään yleisesti esimerkiksi ovissa ja kulunvalvonnassa.
2. Muistia sisältävä RFID-tunniste: Voi tarjota tunnisteen, todentamisen ja tallentaa kortille/tägille tietoja upotetun mikrosirun ja muistin ansiosta.
Muistia sisältävällä RFID-tunnisteella on kolme päätoimintoa:
A. Tunnistaminen
B. Tietojen tallentaminen
C. Määrien/kertojen tallentaminen
Muistia sisältävää RFID-tunnistetta voidaan ohjelmoida usealla tunnistetiedolla, joka lisää tunnisteen hyötyä. Muistia sisältävän RFID-tunnisteen muistia voidaan myös ohjelmoida käytettäväksi esimerkiksi etukäteen maksettua saldoa sisältävänä maksukorttina ja/tai käteiskorttina yms.
Mikäli jokin jäi mietityttämään, kysy meiltä lisää!
Copyright Markpower Oy / Tietosuojaseloste / Palvelun toteutus: JPmedia